De deur van een patchkast: wat moet ik kiezen?

Het is een veel voorkomende vraag. Welke deur moet ik eigenlijk plaatsen in een patchkast. Er zijn verschillende soorten, dus het kan soms lastig zijn om een keuze te maken. In deze blog leggen we het je uit.

Patchkast met glazen deur

Allereerst is het erg belangrijk om te beseffen dat een glazen voordeur in een patchkast betekent dat je een achterdeur hebt van plaatstaal. De voordeur van glas heeft een frame met ventilatiegaten en is daardoor erg stevig. Het glazen frame heeft in het midden een glasplaat ban helder glas. Hierdoor krijgt de deur een mooi strak uiterlijk. Mensen hebben vaak een voorkeur voor dit soort kasten door dit mooie uiterlijk. 

Het voordeel van een glazen voordeur is het feit dat er geen geluid wordt doorgelaten. Hierdoor kun je jouw apparatuur makkelijk plaatsen in een ruimte waar gewerkt wordt en het dus stil moet zijn. Sommige kantoorruimtes hebben nu eenmaal geen aparte plek voor dit soort apparatuur. Gewone kantoorruimtes hebben echter vaak een grote stofontwikkeling. Dit stof kan apparatuur beschadigen als het makkelijk in een patchkast terechtkomt. Een glazen voordeur zorgt ervoor dat dit stof buiten blijft en dat jouw apparatuur wordt beschermd.

De warmte die apparatuur in een patchkast kan opwekken is soms gevaarlijk. Als de hitte niet goed uit een patchkast kan verdwijnen kan de oververhitting zorgen voor schade. Deze schade kan weer zorgen voor hoge, onnodige kosten. Het nadeel aan een patchkast met glazen deur is dat de warmte niet altijd makkelijk kan ontsnappen. Een geperforeerde deur biedt die mogelijkheid bijvoorbeeld wel. Als oplossing kun je een ventilatoren set aanschaffen die voor de benodigde verkoeling zorgt. 

Patchkast met geperforeerde deur

Bij de keuze voor een geperforeerde deur is de achterzijde van de kast ook altijd geperforeerd. Een patchkast met geperforeerde deuren heeft, zoals de naam al zegt, gaatjes om warmte door te laten. Een geperforeerde deur is daarom ook altijd gemaakt van metaal. Op het moment dat er apparatuur in een patchkast hangt die veel warmte vrijgeeft is een geperforeerde deur de ideale oplossing. Je hoeft je veel minder zorgen te maken over oververhitting. Oververhitting is iets wat je absoluut wilt voorkomen, omdat het ervoor kan zorgen dat je hele IT-netwerk plat ligt. Je hoeft bij een geperforeerde deur geen ventilatoren set aan te schaffen en dat bespaart ook weer extra geld. Bij Leqtro kun je alle soorten netwerkproducten kopen tegen scherpe prijzen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *