Hoe houd je je IT op orde

De IT afdeling van een organisatie is erg belangrijk. Zeker nu de digitale transformatie in volle gang is, mogen organisaties dan ook hoge eisen stellen aan hun IT. De trends en ontwikkelingen veranderen namelijk zo snel, dat de trends van gisteren bij wijze van spreken al niet meer relevant zijn. Maar waar moet je als IT afdeling nu precies rekening mee houden? Wij vertellen je er graag meer over!

Verouderde servers

Ten eerste is het goed om na te gaan of je geen verouderde servers hebt. Veel organisaties maken nog gebruik van servers die jaren oud zijn en niet meer ondersteund worden of bijvoorbeeld updates krijgen. Op dit moment is het verstandig om mee te gaan met de digitale transformatie en om te investeren in de IT en het moderniseren van alle bedrijfsprocessen. Hiervoor zul je een goed fundament moeten leggen voor alle informatiesystemen binnen het bedrijf.

IT competenties

Om de IT afdeling te verbeteren is het noodzakelijk dat deze afdeling beschikt over bepaalde IT competenties. Dit gaat veel verder van algemene technische kennis en omvat alle inhoudelijke kennis en intermenselijke vaardigheden. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dat er eisen worden gesteld aan het gebruiken van de cloud en big data, maar ook aan de digitale agenda, toekomstplannen en IT infrastructuur. Denk hierbij ook aan kantoorautomatisering.

Software engineering

Software engineers onderhouden het hele IT proces van een organisatie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de implementatie van software, maar ook het verstalen van spec’s tot aan het trainen van de operators. Hiervoor is kennis nodig van verschillende applicatiesoftware en systemen voor het programmeren. Een software engineer, zoals my-automation.nl, kan jou dus helpen bij het succesvol uitvoeren van alle engineering- en automatiseringsprojecten. Hierdoor wordt een zorg uit handen genomen en weet je zeker dat je IT op orde gehouden wordt.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *