Hoe optimaliseer ik mijn Google My Business-pagina?

Als ondernemer weet je dat gevonden worden in Google van groot belang is om nieuwe klanten aan te trekken. Een Google My Business-pagina is een stap in de goede richting. Maar hoe kun je deze informatie optimaliseren voor Google en je klanten? Met deze vijf tips kom je snel verder!

1. Zorg dat de informatie compleet is

Een bedrijf heeft niet alleen een bedrijfsnaam maar ook een adres, website, e-mail adres en telefoonnummer. Vul alle velden netjes in. Dat ziet er direct ook betrouwbaar uit voor nieuwe klanten.

2. Maak gebruik van SEO zoektermen

SEO staat voor Search Engine Optimization wat in het Nederlands ‘zoekmachine optimalisatie’ betekent. Door gebruik te maken van woorden waar jouw klanten naar zoeken op de Google Business-pagina word je beter gevonden. DoubleSmart helpt je om hoger te scoren in de zoekresultaten en de beoogde doelgroep te bereiken.

3. Voer wijzigingen direct door

Ga je voortaan op maandag open of worden de openingstijden uitgebreid? Ook als je op vakantie gaat moet je dit tijdig doorvoeren in het bedrijfsprofiel. De informatie moet kloppen en up to date zijn. Het heeft geen zin als de klant op de stoep staat in Amsterdam terwijl je verhuisd bent naar Almere.

4. Voeg foto’s toe

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dit geldt ook zeker voor internet profielen. Voeg je bedrijfslogo toe, foto’s van het pand, de directeur of de showroom. Don’t tell, show!

5. Sta open voor interactie

Gebruikers kunnen vragen stellen of een review achterlaten. Stel notificaties in zodat je altijd weet wanneer iemand een bericht plaatst. Reageer er zo snel mogelijk op en laat zien dat je alert bent. Krijg je een negatieve review voor de kiezen? Blijf beleefd en haal de conversatie offline. Zo laat je ook andere klanten zien dat je oplossingsgericht werkt.

Google geeft je gratis de gelegenheid om jouw bedrijf te promoten via de My Business-pagina, maak daar gebruik van!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *