Organische bereik van Facebook vergroten

Gebruik je Facebook voor je social media marketing? Je niet de enige. Er zijn veel bedrijven die dankbaar gebruik maken van dit kanaal. Je bereikt makkelijk veel mensen. Dit kan met behulp van advertenties, maar je kunt ook organisch (onbetaald) meer mensen aantrekken. 

Wij geven je aantal tips waarmee je jouw organisch bereik kan  vergroten. 

Consistent en persoonlijk zijn 

Af en toe posten is misschien een goede start, maar zonder goede strategie zal je bereik zeker minder zijn. Een persoonlijke boodschap die past bij jouw doelgroep is gewoon belangrijk. Denk dus zeker na over wat je wilt posten en wees consistent. Maak bijvoorbeeld een contentkalender, zo weet je precies wanneer en wat je moet posten. 

Hashtag 

Makkelijk vindbaar zijn op social? Gebruik dan de hashtags. Relevante hashtags werken zeker wel. Voeg ze daarom ook toe aan je berichten. Maar overdrijf niet! 

Let ook nog een ander puntje. Ga niet op hashtags zitten die te algemeen zijn. Mensen die gericht zoeken vinden je makkelijker wanneer je geen algemene hashtag gebruikt. Daarnaast ben je minder zichtbaar bij algemene zoekwoorden. 

Communiceer 

Een andere manier voor meer organisch bereik is om andere interessante pagina’s binnen de branche volgen. Leg een connectie met andere organisaties, like hun pagina’s en deel ook met hen. Sta bijvoorbeeld samen op een evenement? Tag elkaar! Zo zien de volgers van de andere organisatie jou ook.

Content verrijken 

Met content kun je de aandacht van je volgers krijgen. Je kunt ze vermaken, informeren en ga zo maar door. Afbeeldingen zijn hiervoor perfect. Deze vallen zeker meer op. In de tekst kun je vragen stellen, zo vraag je om reactie van je volgers. Vraag bijvoorbeeld eens naar de mening van je volgers. En vergeet zeker de call to action niet. Vraag volgers om je berichten te delen of om naar je website te gaan. Zo creëer je ook interactie. 

Starten maar 

Met deze tips vergroot je met gemak je organisch bereik. Maak een strategie, maak interessante berichten en maak gebruik van de kansen die deze social media platforms bieden. 

Dit vind je misschien ook leuk...