Waar een workstation kopen zoal goed voor kan zijn

Geen enkel bedrijf kan meer functioneren zonder computers. Gek is dat niet: onze hele wereld draait op technologie, internet en het omgaan met data. Computers zijn dan van groot belang. Dat is waarom veel bedrijven een workstation kopen in plaats van normale computers zoals op je bureau. Wat dat zijn, lees je hier. 

workstation kopen

Een workstation is meer dan een computer

Allereerst is het belangrijk om te weten wat een workstation precies is. In het uiterlijk lijkt de workstation heel erg op een normale pc maar dat is het niet. De behuizing is vrijwel hetzelfde. Het verschil zit hem in de details van de workstation ten opzichte van een normale pc. Een PC is vaak ontwikkeld en aangepast op consumenten gebruik.

De mogelijkheden

Dit heeft invloed op de mogelijkheden, functies, kwaliteit, prijs en prestaties van de PC. Workstations zijn ontworpen volgens bepaalde eisen en wensen van de gebruikers.. Dat wil zeggen dat een workstation vaak bedoeld is voor bedrijven. Je kunt er honderden tegelijk bestellen en ze worden allemaal op een netwerk aangesloten en samengesteld op basis van jouw wensen. Een normale pc is vaak minder ruimte voor maatwerk, terwijl workstations tot in de puntjes kunnen worden aangepast op jou. 

workstation kopen

Een computer of workstation?

Het is dus duidelijk wanneer je voor een workstation kiest en wanneer voor een pc. Als je als consument een computer nodig hebt, of je hebt er maar een paar nodig die niet aan veel eisen hoeven te voldoen voor je kantoor, dan zijn normale pc’s voldoende.

Dit vind je misschien ook leuk...