Waar moet een goede website aan voldoen?

Het hebben van een website is tegenwoordig heel normaal. Het is eerder vreemd als je er geen hebt. Het is namelijk de ideale manier om te laten zien wie je bent én sneller gevonden te worden door potentiële klanten. Je kunt het eigenlijk zien als je online visitekaartje. Aangezien je maar één kans hebt voor een goede eerste indruk, is het dus heel belangrijk dat de website goed is. Maar waar moet een goede website nu aan voldoen? Wij vertellen het je graag!

Professioneel

Dit lijkt heel logisch, maar toch komt het niet altijd voor dat een website professioneel is. Een professionele website zorgt ervoor dat de uitstraling van de website klopt met de uitstraling van je organisatie. Deze identiteit moet dus goed doorgetrokken worden door alle middelen van het bedrijf. Bij het maken van een nieuwe website heb je de keuze uit diverse templates en thema’s. Hierdoor zit er vast ook voor jouw identiteit wel een passend thema bij.

Gebruiksvriendelijk

Een gebruiksvriendelijke website is ontzettend belangrijk. Als je website niet gebruiksvriendelijk is, zijn bezoekers geneigd om je website al heel snel weer te verlaten. Zorg er daarom voor dat je website goed te zien is op alle apparaten, zowel smartphone als tablet of computer. Hiernaast moet de website zelf ook makkelijk in gebruik zijn. Voeg daarom een overzichtelijke menubalk toe en laat zien hoe de bezoeker kan navigeren naar de pagina waar hij of zij naar op zoek is.

Vindbaarheid

Als laatste willen we graag benadrukken dat een goede website ook vindbaar moet zijn in de zoekmachines. Als je website niet zichtbaar is in Google bijvoorbeeld, zullen er dus ook niet veel mensen klikken op je website. Zorg dus dat je site optimaal presenteert in de zoekmachines, door gebruik te maken van onder andere Search Engine Optimalisation.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *