Waarom cyber security meer dan belangrijk is

Op de reclamespots op de radio en televisie wordt er steeds meer aandacht geschonken aan de online veiligheid van jou als consument maar ook die van bedrijven. Dit komt doordat spam en malware steeds vaker voorkomt. En dat dachten we jaren geleden ook al maar het blijft maar groeien. Op de zwarte markt kan je tegenwoordig zelf allerlei malware kopen om je als een ware cyber crimineel voor te doen. Helaas zien veel mensen dit als broodwinning en we willen natuurlijk niet dat jij hier in trapt. We vertellen je waarom cyber security belangrijk is.

Toename aan malware

Zoals aangegeven is het steeds makkelijker om zelf malware te kopen en actief in te zetten. Dit zorgt voor een explosieve groei in het aantal meldingen. Zo zien we ook steeds meer andere soorten oplichting voorkomen als via Whatsapp, SMS maar ook via allerlei websites. Dit allemaal om jou geld (of Bitcoins) afhandig te maken en je te gijzelen. Deze trend zal niet snel stoppen en dus moet je er adequaat op reageren voordat het te laat is.

Zijn we meer bewust?

We zien dat er wel steeds meer bewustzijn wordt gecreƫerd door de overheid maar dit is helaas nog niet voldoende. Daarom zien we dat steeds meer partijen in dit gat duiken en reclames online zetten. Er zijn namelijk best grote bedrijven die jou kunnen helpen met de veiligheid van jouw bedrijf op online vlak. Want, als jij een website / webshop hebt dan is veiligheid meer dan belangrijk. En ook al heb je dit niet, malware kan namelijk ook per email binnenkomen waardoor hackers jouw volledige documentatie kunnen gijzelen. Dit zorgt voor hele vervelende praktijken. We kunnen je aanraden om eens een pentest af te nemen door een cyber security expert zodat je weet welke valkuilen er zijn en welke zwakke plekken er verbeterd moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *