Wat is contractmanagement en wat komt daarbij kijken?

Veel termen omtrent contractmanagement worden  door elkaar gebruikt, maar betekenen wel wat anders. Contractbeheer, leveranciersmanagement worden ten onrechte hetzelfde behandeld maar betekenen weldegelijk wat anders. Met contractmanagement zorg je ervoor dat de contracten met leveranciers correct worden afgestemd en onderhandeld om de best mogelijke afspraken en contracten te realiseren.

Waarom is contractmanagement belangrijk?

Met een goed gemanaged contractmanagement kun je veel geld besparen. De juiste afwikkeling zorgt ervoor dat je goede afspraken hebt, niet voor verrassingen komt te staan en alles duidelijk ingekaderd is. Naast de voordelen qua geld, heb je ook een beter beeld bij de risico’s en kun je deze ook goed managen. Een bedrijf dat je hierbij kan helpen is Thornstein. Zij zijn gespecialiseerd in IT gerelateerde vraagstukken en kunnen daar uitermate goed mee helpen. De verwachtingen zijn vooraf duidelijk en voor de komende periode heb je alle IT vraagstukken goed en volledig geregeld.

Uiteindelijk speelt contractmanagement over de gehele organisatie een belangrijke rol. Er dient gebruik te worden gemaakt van een eenduidige methode waarbij dezelfde taal gesproken wordt.

Juiste contracten afsluiten met leveranciers

Tegenwoordig zijn er steeds meer software mogelijkheden die bedrijven de kans bieden op deze manier de contracten af te sluiten. De kosten voor dergelijke software kunnen in sommige situaties al flink oplopen. Er is dan minder handwerk nodig, maar dat hoeft niet per se een goede situatie te zijn. Wel kunnen zaken meer worden geautomatiseerd. Het zou voor de toekomst echt een goede optie kunnen zijn, maar onderhandelen is dan niet meer mogelijk. De software als ondersteuning voor contractmanagement kan een goede optie zijn, maar ter vervanging lijkt dan weer niet ideaal te zijn.

Meer weten over contractmanagement? De specialisten van Thornstein Groep staan je graag te woord en kunnen daar goed bij helpen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *