Wat maakt influencer marketing zo populair?

De digitale markt wordt steeds drukker en dus ontstaan er steeds nieuwe vormen van uitwisseling waarbij merken de aandacht van klanten zoeken door middel van aantrekkelijke en vermakelijke inhoud te produceren. De basisprincipes van adverteren zijn echter niet veranderd. Online marketing baseert zich op het vertellen van het juiste verhaal, op de juiste plaats, aan de juiste mensen. Hierbij kan influencer marketing jouw merk mee helpen. Wanneer een opinieleider zijn volgers vertelt over iets waar ze echt in geïnteresseerd kunnen zijn, kan dat jouw merk een groot succes opleveren. In dit artikel leggen we je kort uit wat influencer marketing precies is en wat je ervan kan verwachten.

Wat is influencer marketing?

Influencer marketing is  een vorm van adverteren waarbij de promotie van een merk wordt onderhouden met de hulp van mensen die invloed hebben op sociale netwerken. Op deze manier kun je doelen bereiken zoals het het vergroten van de naamsbekendheid, groeiende loyaliteit, het creëren van unieke inhoud, een nieuw publiek aantrekken en eerlijke feedback krijgen.

Waarom influencer marketing werkt

  • Consumenten vertrouwen influencers

Het is beter en gemakkelijker voor mensen om nieuwe producten of diensten aan te schaffen als ze zien dat andere mensen het gebruiken, vooral degenen die ze vertrouwen.

  • Influencers geven jouw merk waardevolle feedback

Wanneer je samenwerkt met makers van inhoud, kan je altijd verwachten op feedback in de vorm van likes, shares en opmerkingen van gebruikers.

  • Influencers focussen zich op kwalitatieve content

Omdat influencers zich in het geheel focussen op het creëren van waardevolle content die goed kan passen bij jouw merk, kan je erop rekenen dat hun praktische ervaring een mooie bijdrage kan leveren om jouw merk in de spotlight te zetten.

Ben je toevallig van plan om een evenement te houden waarbij een online marketingstrategie in het zonnetje gezet moet worden? Een online marketeer op locatie kan jou helpen om jouw publiek te voorzien van gerichte informatie op het gebied van diverse disciplines, zoals SEO, SEA, social media marketing, of influencer marketing!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *