Xbox Series S

De Xbox Series S is de kleinere versie van de Xbox Series X. Deze twee spelcomputers vormen samen de nieuwste generatie van Microsoft. Microsoft heeft lang gewerkt aan deze twee versies. Dit is vooral te zien aan de nieuwe vormen die ze hebben en natuurlijk aan de tal van nieuwe functies die ze hebben toegevoegd. De Xbox Series S is een compacte spelcomputer die makkelijk op een klein plankje past van je tv meubel. Het is niet heel veel groter dan een wifi versterker en heeft daar met zijn witte kleur ook best wat weg van. Het nadeel van deze compacte kleine versie is dat er geen schijfstation in zit. Dit betekent dat je er geen Cd’s in kan doen. Hierdoor zal je dus alle games online moeten kopen en downloaden. Dit kan erg vervelend zijn als je het spel daarna nog graag wilt doorverkopen of als je het spel wilt delen met andere gamers. Bijvoorbeeld wanneer een ander lid uit het gezin ook een Xbox heeft kan dit erg storend zijn. Als je alles online gedownload hebt hoeft je gelukkig niet meer te switchen tussen je spellen. Je hoeft nooit meer in alle doosjes te zoeken waar een bepaald spel ook al weer verstopt zat. Daarnaast kan je dus ook geen Cd’s met films of muziek hierop afspelen. Dit probleem wordt opgelost doordat je wel online kan met deze spelcomputer. Hierdoor kan je bijvoorbeeld je Spotify erop zetten om plaatjes te draaien of een Netflix account aanmelden om je favoriete films en series te bekijken. Wanneer je een tv hebt die verbonden is met het internet hoef je je hier helemaal niet druk over te maken. Dan kan je de Xbox Series S gebruiken om alleen puur te gamen. Dan is de snelheid van deze spelcomputer ideaal voor een ultieme game ervaring. 

Op de Xbox Series S kan je alleen maar online spellen downloaden. Omdat deze spelcomputer maar een halve terabyte opslag heeft kan het zijn dat deze best wel snel vol begint te raken. Zeker omdat de games van tegenwoordig alleen maar groter en groter worden. Dit komt omdat de kwaliteit van de games aanzienlijk is verbeterd in de afgelopen jaren. Zo hebben de meeste spellen meerdere verhalen om te spelen en ziet alles er veel mooier uit. Om iets realistischer te laten lijken heeft het dus ook meer opslag nodig in de spelcomputer. Helaas is het ook zo dat als je een spel verwijderd het ook niet meer speelbaar is op het punt waar je gestopt was. Hierdoor moet je dus eerst een spel helemaal uitspelen als je niet wilt dat jou behaalde missies verloren gaan. Met een opslag van ongeveer een halve terabyte kan je 4 spellen downloaden. Dit is voor de meeste gamers die competitieve games spelen meer dan genoeg. Ben je meer een speler die houdt van avonturen games met hele lange missies, dan kan dit wel weinig zijn. Om te voorkomen dat je een nieuwe game niet meer kan downloaden kan je het volgende doen. Ten eerste, kan je spel voor spel uitspelen in plaats van alles door elkaar te spelen. Ten tweede kan je ook altijd je oudste game verwijderen van je harde schijf wat er voor zorgt dat er weer genoeg plek is voor je nieuwe game. Tot slot is het ook mogelijk om een andere versie te kopen zodat je meer geheugen hebt.  Ondanks dat deze spelcomputer geen schijfstation en niet zoveel opslag heeft kan deze spelcomputer wel ideaal zijn voor bepaalde gamers. Zo spelen veel gamers niet meer dan 1 of 2 spellen en zij kunnen met deze lichte, snelle en gebruiksvriendelijke spelcomputer makkelijk overweg. Daarnaast besparen ze ook nog redelijk wat geld omdat de aanschaf prijs van deze spelcomputer aanzienlijk lager is dan van de andere nieuwste spelcomputers.

De Xbox Series S is allen in een witte kleur beschikbaar. Aan de linker kant van het grootste oppervlakte zit een zwart rondje waardoor de spelcomputer zijn hitte kwijt kan. De witte kleur kan ook veranderd worden door het opplakken van stickers. Deze stickers zijn gewoon op internet verkrijgbaar en hierdoor maak je jou eigen Xbox uniek en persoonlijk. Door de nieuwe vorm en kleur keuze lijkt de spelcomputer een beetje op een audio box. De spelcomputer is een paar centimeter kleiner dan de Xbox Series X en ongeveer even breed. Wel past deze spelcomputer in de diepte ongeveer drie keer in zijn grotere broer. De Xbox Series S heeft een HDMI aansluiting, een aansluiting voor de voedingskabel en een gleuf waar er een extra opslag kaart in gedaan kan worden. Dit kan erg handig zijn omdat je bij deze spelcomputer alleen maar online games kan downloaden. Het uitbreiden van je interne opslag is vooral handig voor als je veel verschillende games speelt. Het is wel belangrijk als je weet dat je dit nodig hebt dat je dit bij de aanschafprijs optelt van je spelcomputer. Mocht je veel extra opslag nodig hebben zal de prijs aanzienlijk omhoog gaan. Hierdoor is het misschien dan toch handiger om de Xbox Series X te kopen. Deze is in aanschaf wel iets duurder, maar heeft bijna het dubbele aan interne opslag. Veel gamers hebben zelf ook nog interne opslag kaarten liggen van een vorige Xbox spelcomputer. Vaak kunnen deze kaarten ook gebruikt worden in de nieuwere versies. Het is wel belangrijk dat je deze kaart dan van tevoren even goed leeg maakt. Anders staat er data op die je niet kan afspelen op je nieuwste Xbox Series S. Films en muziek die nog op oude opslag kaarten staan kunnen meestal wel afgespeeld worden door deze Xbox.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *