Zo ziet de juiste werkplek eruit

Het maakt niet uit waar je werkt. Of dit nou op kantoor is of vanuit huis, je hebt een juiste werkplek nodig. Niet alleen motiveert het je beter en harder te werken, het is ook een stuk gezonder voor je. De een is heel netjes en het bureau ziet er erg opgeruimd uit. De ander is rommelig en heeft overal spullen liggen waardoor er geen overzicht meer is. Geordend bezig zijn betekent de juiste spullen binnen handbereik hebben. Een opgeruimde werkdag op je bureau, is een opgeruimde werkdag in je hoofd!

Wat je nodig hebt voor de juiste lichaamshouding

Zitten op een slechte stoel kan enorm afleiden. Het zorgt voor rug- en nekklachten en je kan je werk niet goed afmaken. Per persoon verschilt het wat hij of zij een fijne bureaustoel vindt. Daarnaast zijn accessoires zoals documenthouders en een ergonomische muis erg handig voor mensen die vaak lichaamsklachten hebben op kantoor.  Een juiste houding aangaan doe je niet alleen met een bureaustoel, maar ook met de juiste hoogte van je bureau en ergonomische accessoires. Heb je bijvoorbeeld vaak last van je pols en elleboog? Dan is een ergonomische muis een mooie oplossing.

Wat je nodig hebt voor rust in je hoofd

Rust in je hoofd zorgt ervoor dat je effici├źnt werkt en je werk niet mee naar huis neemt. Veel mensen kampen met dit probleem. Een mooie stap om dit op te lossen is een papieren agenda. Het klinkt misschien ouderwets, maar het makkelijker overzicht te houden en je kunt eenvoudiger geheugensteuntjes verzinnen. Behalve een agenda, is een goede plan misschien wel het belangrijkste voor rust in je hoofd. Er zijn een hoop boeken die je kunnen helpen leren plannen op de juiste manier. Ook kun je in je omgeving vragen wat voor planningen zij hanteren.

Dit vind je misschien ook leuk...